Relatietherapie Apeldoorn

Relatietherapie in Apeldoorn bij Praktijk Oase

Loopt jullie relatie al langere tijd niet meer zoals je wenst en heb je het gevoel dat je niets goed meer kunt doen in de ogen van de ander? Is er een gebrek aan communicatie? Willen jullie alles aanpakken om jullie relatie nog te redden? Als dit een onmogelijke taak lijkt, dan kan Oase, praktijk voor relatietherapie in Apeldoorn, jullie wellicht de nodige steun geven.

Veel stellen met problemen wachten te lang met het zoeken van hulp en ondersteuning. Hoe sneller je er hulp bij zoekt, des te groter de kans dat de relatie succesvol in stand gehouden kan worden en kan verbeteren.

De relatietherapeut gaat samen met jullie op zoek naar de onderliggende problemen in jullie relatie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jullie je niet meer veilig voelen bij elkaar en daardoor wensen en gevoelens niet meer uit durven te spreken. De therapeut gaat met jullie aan de slag en geeft jullie inzichten die nodig zijn om hier aan te werken.

Op welke manier werkt Oase?

In het begin zal de relatietherapeut afzonderlijke individuele gesprekken voeren met jou en met je partner. Op deze manier kun je vrijuit praten, waarbij je hierbij geen rekening hoeft te houden met je partner, en niet bang hoeft te zijn om hem of haar te kwetsen. Ook loop je op die manier geen risico om zelf gekwetst te worden. Bij deze individuele gesprekken komen de problemen eerder aan het licht en kan de relatietherapeut beter inschatten hoe jullie ieder afzonderlijk in de relatie staan. Soms is het nodig dat er meer een-op-een gesprekken plaats moeten vinden, dat hangt af van jullie persoonlijke situatie. Na de individuele gesprekken is het belangrijk om met z’n drieën in gesprek te gaan en gezamenlijk aan de problemen te gaan werken.

Waar kan Oase bij helpen?

Er kunnen allerlei oorzaken zijn waardoor jullie een moeilijke tijd in je relatie doormaken. Vaak gaat het om patronen die langzaam in het dagelijks leven zijn binnengeslopen en die uiteindelijk leiden tot een crisis. Je hebt het gevoel dat je niet genoeg begrip, liefde en respect meer voor elkaar kunt voelen. Zelfs de vriendschappelijke gevoelens kunnen verdwenen zijn.

Veel voorkomende problemen waarbij relatietherapie kan helpen:
– Verkeerde communicatiepatronen of het gebrek aan communicatie
– Seksuele problemen of het gemis aan intimiteit
– Overspel
– Je eenzaam voelen binnen de relatie

Het doel van Relatietherapie

Mijn doel als relatietherapeut is vooral om duidelijkheid te krijgen over de vraag: is jullie relatie (nog) levensvatbaar of niet? De insteek is allereerst om elkaar terug te vinden en de relatie nieuw leven in te blazen. Soms komen we echter tot de conclusie dat jullie beter elkaar los kunnen laten en opnieuw beginnen zonder elkaar. Ook in dat traject kan de relatietherapeut de nodige ondersteuning bieden.

Afspraak maken

Ben je benieuwd of ik iets voor jullie kan betekenen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Je kunt mij telefonisch bereiken via 055-5419338 of een e-mail sturen naar: oase-apeldoorn@xs4all.nl 

Ook kun je het contactformulier gebruiken.